Fejeskáposzta–körte saláta

Remek téli saláta: kizárólag olyan téli alapanyagokból készül, amelyek itthon is megteremnek. Egyetlen pici szépséghibája, hogy biominőségben csak egy részéhez lehet könnyen hozzájutni, úgy mint a tojáshoz, az olívaolajhoz és a citromhoz, a többi alapanyag az ökopiac kivételével csak a jobb bioboltokban kapható. 

Elkészítésénél fontos, hogy a körtének puhának kell lennie. Akkor tudja ugyanis jól helyettesíteni a puha nyári zöldségeket mint a paradicsom vagy az uborka.

A tojás nyugodtan elhagyható :) 

25 dkg puha körte
25 dkg fejeskáposzta
1 kicsi lila hagyma

Az öntethez: 

3 darab tojás
1 dl tejszín
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
só, bors
1 evőkanál citromlé

  • A tojásokat keményre főzzük.

  • Az olajhoz keverjük a citrom levét, a csipet sót és borsot és a tejszínt.

  • A hagymát nagyon apróra vágjuk.

  • A körtének kivágjuk a csutkáját de nem hámozzuk meg. A káposztát nagyon keskeny csíkokra vágjuk. Minden zöldséget és a körtét is jól elkeverjük az öntettel. 

  • A tojásokat felszeleteljük, és 6 szelet kivételével a salátához keverjük. 

  • A salátánkat a maradék tojásszeletekkel díszítjük.