Zsiványkrumpli

A zsiványkrumpli receptjét  barátnőmtől, Andreától tanultam. Ahogy tanultam úgy adom tovább. Andrea több tanfolyamot is elvégzett nálam a lánya születése előtt (annyira szeretném, ha mindenki ilyenkor jönne el!), majd nyitott a lakóhelyén egy pici bio-őrlő-boltot, amely nagy sikerrel üzemel több éve. 

A recepttel kapcsolatban az egyetlen, amire fel szeretném hívni a figyelmeteket az, hogy a felhasznált szójaszósz lehetőleg biotermelésből származzon. 

50 dkg krumpli
25 dkg sárgarépa
25 dkg vöröshagyma
1 kis fej cékla
fél szál póréhagyma
kis darab sütőtök
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
5 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál balzsamecet 

  • A krumplit megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  • A sárgarépát megmossuk, lekeféljük és kockákra vágjuk.
  • A hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
  • A póréhagymát megmossuk, karikára vágjuk.
  • A céklát megmossuk, zöldségtisztítókefével tisztára sikáljuk, és kis kockákra vágjuk.
  • A fokhagymát megtisztítjuk és pici szeletekre vágjuk.
  • A sütőlapra szórunk mindent, és meglocsoljuk az olajokkal, szójaszósszal és ecettel.
  • Jól elkeverünk mindent.
  • Közepesen meleg sütőben (220 ºC fokon) puhára sütjük.