A következő interjút a magyar rádió honlapjáról töltöttem le. Hallgattam a müsort és szeretném kommentálni.

Az én hozzászólásaimnak kék a színe .

Napközben, 2003. szeptember 17. szerda 9.04-11.59
Szerkesztő - műsorvezető: Kránitz Balázs és Péter György

Oltás helyett homeopátia?
A kedvező járványügyi helyzet fentartása csakis védőoltásokkal lehetséges, amelyek segítségével egyes kórokozók kiszoríthatók a népességből hangoztatják az orvosok a szombathelyi oltási per kapcsán. Mint ismert: egy szombathelyi házaspár világnézeti okokra hivatkozva, és féltve gyermeküket a mellékhatásoktól, nem engedi beadatni a kötelező védőoltásokat. Az orvosok szerint, a felhozott kifogások általában nem megalapozottak, tudománytalanok, illetve áltudományosak.
Dr.Szolnoki István az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztának helyettes vezetője elmondta:
a nyugati, fejlett világban mindenhol kötelező a védőoltás,

Ez nem igaz, Németországban például nem kötelező a (védő)oltás. Vagy tényleg nem tud róla vagy tudatoson hazudik. Kérdés, hogy melyik rosszabb.

közel azonos összeállításban, ennek oka, hogy nincsenek nagy járványok.

Ez se igaz, kivétel nélkül minden fertöző betegségnél a megbetegedések száma már az oltás bevezetése előtt lényegesen csökkent. Sőt Braziliában például a gyermekbénulás elleni oltás bevezetése előtt nem volt gyermekbénulásjárvány, utána pedig igen.
Gondoljuk csak a skarlátra, régen nagyon veszélyes volt, most már alig létezik. Holott oltás a skarlát ellen pedig nincs.

Ott, ahol nem kötelezőek az oltások, vagy a lakosság nem kapja meg a vakcinát, óriási járványok pusztítanak, az összes halálozásnak jelentős hányadát az egyébként védőoltásokkal megelőzhető fertőző megbetegedések adják, mint a kanyaró, szamárköhögés és a hepatitisz-b. Tévedés, hogy ahol nincsenek védőoltások, ott ne lennének megbetegedések.

Ez se igaz. Hol vannak az óriási járványok Németországban, ahol az oltás nem kötelező. Igaz, ott is oltanak, nincs ilyen fejlett ország ahol ne oltanának, de akkor honnan lehet tudni, hogy oltás nélkül a fejlett országokban óriási járványok pusztitanák az egész lakóság mint a középkórban a pestis. Nem lehet tudni. Félelmet akarnak kelteni az emberekben, mert ha fél az ember, nem képes tisztán gondolkodni. Ez egy régi trükk.
Indiában a WHO 1969-72 között végzett egy kísérletet, amiben egy (tényleg) óriási területet, több száz faluval és több mint 750 000 emberrel. Két részre osztották, az egyik részben oltottak a tüdőbaj ellen, a másik részben pedig nem. Az eredmény az lett, hogy ott ahol oltottak lényegesen több tbc-s eset fordult elő mint ott ahol nem oltottak. Ez volt a döntő bizonyiték arra, hogy a BCG, a tuberkulozis elleni oltás NEM müködik.

Arról azonban nem beszélnek a tisztifőorvosok.

De vajon miért?

(kérdezik mérgesen) Brunen Johann