majoránnakrém

 1/8 l = 1,25 dl víz
1 késhegynyi só
3.5 dkg vaj
7,5 dkg teljes őrlésű búzaliszt

1. A vizet a sóval és a vajjal együtt kis lábosban felforraljuk. 2. Levesszük a tűzről és a búzalisztet egyszerre beleöntjük, majd gyorsan összekeverjük úgy, hogy az egész egy golyóvá álljon össze. 3.Egy felfordított fedővel letakarjuk, a fedőre hideg vizet teszünk, és nagyon kis lángon néhány percig főzzük. A fedőn a vizet, ha nagyon felmelegedett, ki lehet cserélni hidegvízre. 4. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

10 dkg vaj
3 teáskanál majoránna
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 csomó snidling
1 késhegynyi paprika

5. Mindezt az előzőleg elkészített, időközben kihűlt golyóhoz adjuk, és jól elkeverjük.