Névjegy BJ

Benda Judit vagyok, gyógyszerész, egészség-tanácsadó, újságíró, könyvkiadó, négygyermekes anya. Pillanatnyilag a Pécsi Tudományegyetem Táplálkozástudományi Mesterképzésére járok, és ezzel párhuzamosan doktorit írok a táplálkozás témájában.

Kamaszkorom óta az egészség és a gyógyítás nagy kérdései foglalkoztatnak. Gyógyszerészként megismertem a gyógyszeres kezelések és a modern orvostudomány határait. Világosság vált számomra, hogy a valódi alternatívát a megelőzés jelenti. 

A megelőzés, amely figyelembe veszi a testünket és a lelkünket befolyásoló valamennyi tényezőt: a táplálékunkat, a házunkat, a ruhánkat, a környezetünket, a családunkat, az iskolánkat. A megelőzés, amelyet nem lehet elég korán elkezdeni: szigorúan véve már a magzat fogantatása előtt el kellene kezdődnie.

Meggyőződésem, hogy az egész-ség nem bontható szét részeire, és kizárólag az egészséges táplálék, az egészséges szociális és tárgyi környezet és persze a napfény és a nevetés teszi lehetővé egészségünk megőrzését. Családommal a Pilis egy lankás domboldalán élek, biokert közepén áll az építészetbiológia szempontjai szerint felújított házunk, ökológiai lábnyomunkra nagyon vigyázunk. Könyveink ezt a szemléletet tükrözik. 

 Csaknem 20 éve tartok előadásokat az ország minden részében illetve az országhatáron túl is táplálkozásról, építészetbiológiáról, gyerekekről, életmódról – ha igény van rá akár angol és német nyelven.

1998 óta éve tartok főzőtanfolyamokat, 2012 óta AlterVita főzőiskola néven, mivel egy EU-s pályázat segítségével végre sikerült önálló tankonyhát létrehoznunk Piliscsabán.

És több mint 20 éve tartok egyéni tanácsadást célzottan, az egyéni problémákra és kívánságokra koncentrálva.

 

Végzettségeim:

1986 – Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar

1997 – Gesellschaft für Gesundheitsberatung (Németország), Egészség-tanácsadó képzés

2014 – Gesellschaft für Gesundheitsberatung (Németország), Böjt-kísérő képzés

2014 – University of Copenhagen, The New Nordic Diet – from Gastronomy to Health