Névjegy BJ

Benda Judit vagyok, gyógyszerész, egészség-tanácsadó, táplálkozástudományi szakember, újságíró, könyvkiadó, négygyermekes anya. Pillanatnyilag a Pécsi Tudományegyetem doktori iskolájában a ritka betegségek diétás kezelésével foglalkozom.

Meggyőződésem, hogy az egész-ség nem bontható szét részeire, és kizárólag az egészséges táplálék, az egészséges szociális és tárgyi környezet és persze a napfény és a nevetés teszi lehetővé egészségünk megőrzését. Családommal a Pilis egy lankás domboldalán élek, biokert közepén áll az építészetbiológia szempontjai szerint felújított házunk, ökológiai lábnyomunkra nagyon vigyázunk. Könyveink ezt a szemléletet tükrözik. 

2016-ban jelent meg szakácskönyvem Egyszerűen finom, A teljes értékű konyha, amely elméleti és gyakorlati bevezetés a teljes értékű konyhába. 

Csaknem 20 éve tartok előadásokat az ország minden részében illetve az országhatáron túl is táplálkozásról, építészetbiológiáról, gyerekekről, életmódról – ha igény van rá akár angol és német nyelven.

1998 óta éve tartok főzőtanfolyamokat, 2012 óta AlterVita főzőiskola majd Benda Judit főzőiskolája néven, mivel egy EU-s pályázat segítségével végre sikerült önálló tankonyhát létrehoznunk Piliscsabán. A házban helyett kapott egy bioélelmiszer és házi malombolt is.  

És több mint 20 éve tartok egyéni tanácsadást célzottan, az egyéni problémákra és kívánságokra koncentrálva.

Végzettségeim:

1986 – Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar

1997 – Gesellschaft für Gesundheitsberatung (Németország), Egészség-tanácsadó képzés

2014 – Gesellschaft für Gesundheitsberatung (Németország), Böjt-kísérő képzés

2014 – University of Copenhagen, The New Nordic Diet

2016 – Pécsi Tudományegyetem, Táplálkozástudományi Mesterképzés

2014 – Pécsi Tudományegyetem Doktori iskola 

Elérhetőségem: http://www.ketezeregy.hu/contact