programok/hírek

Divatos diéták – Paleo, Update, vércsoportdiéta, vagy egyik sem?

Az utóbbi évtizedekben számos diéta bukkant fel, amelyek jó egészséget, megelőzést, gyógyíthatatlannak tartott betegségek gyógyulását, hosszú életet hirdetnek. Azonban többnyire egymásnak teljesen ellentmondásos dolgokat állítanak és ajánlanak: együnk húst, mégse együnk, együnk gabonát, mégse együnk, igyunk tejet, mégse igyunk – a sort hosszan lehetne folytatni.

Nyers-konyha

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ha egészségesek vagyunk elég, ha ételeink egyharmada nyers, azonban ha megbetegedtünk, akár a teljes táplálékunk is nyers ételekből kell hogy álljon.
A nyers (főző)tanfolyam során megnézzük, mit is takar a fogalom: nyers alapanyagok, nyers ételek. Nem minden nyers, amiről azt gondoljuk hogy az, ugyanakkor nem is minden hőkezelt, amit annak tartunk.
Ízletes, gyorsan elkészíthető, egyszerű, teljes értékű ételek, saláták, kásák, édességek.

A tanfolyam időpontja: 2015. május 13.

Egye magát egészségesre!

egészség-hétvége Piliscsabán

2015. március 27.–29.

péntek este 5 órától vasárnap délután 3-ig

A teljes értékű táplálkozás alapjai.

Ízletes, egyszerű ételek reggelire, ebédre és vacsorára. A reformkonyhát kombináljuk  a hagyományos magyar konyhával, így a családunk, a párunk és a gyerekeink is jóízűen eszik majd meg a főztünket. 

És az egészséges alapanyagokból készített, teljes értékű ételek új dimenziókat nyitnak a konyhánkban.

Kenyérsütés-suli

teljeskiőrlésű kenyér

kenyérsütés tanfolyam

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal,

a kovászkészítés rejtelmeivel,

 a kovászos és élesztős, teljes őrlésű kenyerekkel és zsemlékkel, 

a házi kenyér készítésének trükkjeivel,

és megtudhatja, miért nem kell félnie a gabonáktól...

3 nap alatt 30 kilót

A diéták értelméről és értelmetlenségéről

Az óbudai Szent Margit rendelőintézetben előadást tartok február 14-én, szombaton, délelőtt 1/2 11-kor. 

http://www.obudairendelok.hu/images/stories/Cikkekhez/Egeszsegkorut_Obudan/2015/egeszsegkorut_obudan_1_esemeny_1000.jpg

Legújabb könyvünk: Fogyasztása ellenjavallt

fogyasztása ellenjavalltHans-Ulrich Grimm: Fogyasztása ellenjavallt

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal

Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?

Az élelmiszeripar szinte minden élelmiszerünket dúsítja vitaminokkal, ásványi sókkal, és sok egyéb, egészségesnek tartott anyaggal. Milliárdos reklámkampányokkal hitetik el velünk, hogy egészségünk záloga ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása.

Ezek az anyagok azonban időnként nem töltik be a nekik szánt funkciókat: a viszontbiztosítók és a hatóságok növekvő egészségügyi kockázatot látnak bennük.

Allergia-konyha

 

Szénanátha, ekcéma, tejallergia – a táplálkozás segítségével valamennyi allergia tünetmentessé tehető. 

Az átállást a diétára megkönnyíti a főzőtanfolyam, amelyen átvesszük a teljes értékű konyha alapjait: egyszerű fogásokat és trükköket, amelyek segítségével megszokott ételeink teljes értékűvé válnak, ráadásul beilleszthetők a mindennapok allergia-konyhájába.

Időpont:
2014. november 4. 

Egészségnap a Harkányi Gyógyfürdőben

Egészségnapot rendeznek a Harkányi Gyógyfürdőben szeptember 12–13-án, ahol 12.-én németül, 13.-án magyarul mondom el, hogy, hogyan tudjuk egészségesre enni magunkat.

12. Szeptember 2014. um 17 Uhr: 

Essen Sie sich gesund!

Gespräch mit Kostproben über die Vollwertküche und über den Nähr- und Heilwert der Nahrung.

AlterVita főzőiskola – őszi program

AlterVita főzőiskola – augusztusi program

 

Főzőtanfolyamok kezdőknek és haladóknak, kicsiknek és nagyoknak


Kenyérsütés–suli
július 30.
augusztus 10.

Főzőiskola gyerekeknek 
augusztus 4.–8.
augusztus 25.–29.

Tartalom átvétel