programok/hírek

Nyers-konyha

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ha egészségesek vagyunk elég, ha ételeink egyharmada nyers, azonban ha megbetegedtünk, akár a teljes táplálékunk is nyers ételekből kell hogy álljon.
A nyers (főző)tanfolyam során megnézzük, mit is takar a fogalom: nyers alapanyagok, nyers ételek. Nem minden nyers, amiről azt gondoljuk hogy az, ugyanakkor nem is minden hőkezelt, amit annak tartunk.
Ízletes, gyorsan elkészíthető, egyszerű, teljes értékű ételek, saláták, kásák, édességek.

A tanfolyam időpontja: 2015. július 17.

Vegán konyha

Vegán konyhaA vegán konyha, napjaink egy legdivatosabb táplálkozási irányzata. 

A főzőtanfolyam a teljes értékű vegán konyha alapjaival ismertet meg, készítünk nyers és főtt ételeket, salátákat és édességeket is. Finom, egyszerű és gyors fogások a mindennapokban.

A tanfolyam időpontja:
2015. június 24.

Főzőiskola gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek 

Nyári tábor 

Készítünk pizzát, kalácsot, és mindenféle más nyalánkságot, édes és sós dolgokat. A lisztet mi magunk őröljük, a tésztát mi magunk dagasztjuk, és amit főzünk is mi esszük meg. Délelőtt főzünk, délután játszunk.

időpontok:

6–11 évesek:

2015 június 29 – július 3.

2015 július 27–31  

12–17 évesek:

2015 július 20–24

reggel 9-től délután 5 óráig

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.

A főzőiskolában a gyerekek megismerkednek a teljes értékű konyhával: a zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonákkal. Kizárólag olyan ételeket készítünk, amit a gyekekek szeretnek és ráadásul egészségesek is. Sokat gyúrunk és dagasztunk, de lesznek saláták és levesek is és persze sütik és más finomságok. Az ételek egyszerűek, a gyerekek kis segítséggel, otthon könnyen el tudják majd készíteni.

Kizárólag bioalapanyagokkal főzünk. 

jelentkezés és informácó

Benda Judit

30/577 90 15

benda.judit@ketezeregy.hu

részvételi díj: 27 500

 testvéreknek: 22 000 Ft 

A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben átküldöm a számlaszámot és minden további tudnivalót.

Kenyérsütés-suli

teljeskiőrlésű kenyér

kenyérsütés tanfolyam

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal,

a kovászkészítés rejtelmeivel,

 a kovászos és élesztős, teljes őrlésű kenyerekkel és zsemlékkel, 

a házi kenyér készítésének trükkjeivel,

és megtudhatja, miért nem kell félnie a gabonáktól...

Születés hete – Piliscsaba, 2015

Születés heti programok Piliscsabán

Mit egyen a baba és mit egyen a mama? 

A gyermek érkezése alapjaiban rengeti meg eddigi életünket. Számos dolog, amelyre eddig nem ügyeltünk hirtelen nagy jelentőséget kap. A táplálkozás laza élvezete hirtelen halálosan komollyá válik: mit is adjunk gyermekünknek az anyatej mellett és után, és mit együnk mi annak érdekében hogy csemeténk jókedvű, egészséges kisgyerekké fejlődjön? Az előadás során megpróbáljuk a táplálkozási elméleteket objektíven megítélni, és olyan járható utat találni, amelyben a baba is és a mama is jól érzi magát.

Időpont: 2015 május 12. 17 óra

Gyermekre várva – a táplálkozás szerepe a családtervezés idején

Az ókori görögök úgy gondolták, hogy táplálkozásunk testünkre és lelkünkre egyaránt hatással van. Ma már tudjuk, hogy a szülők életmódja és táplálkozása a magzat fogantatása előtt is hatással van a születendő gyermek egészségére. Mi több, a termékenységet éppúgy befolyásolja a táplálék, mint a gyermek egészségét.

Időpont: 2015 május 14. 18 óra

Helyszín: AlterVita főzőiskola, Piliscsaba, Bajcsy- Zsilinszky u. 9.

Egye magát egészségesre!

Kóstolóval egybekötött beszélgetés a teljes értékű konyháról, a táplálék tápláló és gyógyító értékéről.

Időpont: május 13-án este 18 órától

Helyszín: Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4., Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete

Divatos diéták – Paleo, Update, vércsoportdiéta, vagy egyik sem?

Az utóbbi évtizedekben számos diéta bukkant fel, amelyek jó egészséget, megelőzést, gyógyíthatatlannak tartott betegségek gyógyulását, hosszú életet hirdetnek. Azonban többnyire egymásnak teljesen ellentmondásos dolgokat állítanak és ajánlanak: együnk húst, mégse együnk, együnk gabonát, mégse együnk, igyunk tejet, mégse igyunk – a sort hosszan lehetne folytatni.

3 nap alatt 30 kilót

A diéták értelméről és értelmetlenségéről

Az óbudai Szent Margit rendelőintézetben előadást tartok február 14-én, szombaton, délelőtt 1/2 11-kor. 

http://www.obudairendelok.hu/images/stories/Cikkekhez/Egeszsegkorut_Obudan/2015/egeszsegkorut_obudan_1_esemeny_1000.jpg

Legújabb könyvünk: Fogyasztása ellenjavallt

fogyasztása ellenjavalltHans-Ulrich Grimm: Fogyasztása ellenjavallt

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal

Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?

Az élelmiszeripar szinte minden élelmiszerünket dúsítja vitaminokkal, ásványi sókkal, és sok egyéb, egészségesnek tartott anyaggal. Milliárdos reklámkampányokkal hitetik el velünk, hogy egészségünk záloga ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása.

Ezek az anyagok azonban időnként nem töltik be a nekik szánt funkciókat: a viszontbiztosítók és a hatóságok növekvő egészségügyi kockázatot látnak bennük.

Allergia-konyha

 

Szénanátha, ekcéma, tejallergia – a táplálkozás segítségével valamennyi allergia tünetmentessé tehető. 

Az átállást a diétára megkönnyíti a főzőtanfolyam, amelyen átvesszük a teljes értékű konyha alapjait: egyszerű fogásokat és trükköket, amelyek segítségével megszokott ételeink teljes értékűvé válnak, ráadásul beilleszthetők a mindennapok allergia-konyhájába.

Időpont:
2014. november 4. 

Tartalom átvétel