programok/hírek

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok: 

2017. január 12., 21.

február 9., 25.

reggel 9 órától délután 5 óráig 

Táplálkozás és egészség – holisztikus táplálkozástudomány

Antrodent 2016 – III: Nemzetközi Antropozófus Fogorvoskongresszus

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Grandhotel

Időpont: 2016. október 13. 14 óra

Német nyelven tartok előadást a holisztikus táplálkozástudományról és kapcsolatáról az antropozófikus táplálkozáselmélettel. 

A részvétel feltételei a fogorvoskongresszus honlapján olvashatók: 

http://www.antrodentbudapest2016.hu/?page_id=73

Koleszterin a legújabb kutatások tükrében

Kóstolóval egybekötött előadás és beszélgetés táplálkozástudomány mai álláspontjáról néhány aktuális kérdésben 

2016. október 12. 17 óra

Biokultúra Egyesület Központi Klubja
Budapest, Attila út 93.

Az előadás alatt a könyveink 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

A belépés ingyenes

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, 

és a házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

Paleo, Update, vércsoport diéta – divat, üzlet vagy tudomány?

Előadás és beszélgetés napjaink divat-diétáiról

november 11-én délután 5 órakor

az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és  Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel termében (1012 Budapest, Attila út 93.)

Nyersen – minden ami nyers

Nyerskonyha a mindennapokra. Egyszerű és finom. Saláták, édességek, frisi. A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.

Mindig csodáltam a nyersblogokon megjelenő ételkölteményeket, azonban rá kellett jönnöm, hogy ezek megfelelő mennyiségű időt igényelnek. Megpróbáltam hát valamivel egyszerűbben megközelíteni a  nyerskonyhát. A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2017. január 14.

reggel 9-től délután 13 óráig

október 7. délután 17 órától este 21 óráig

részvételi díj: 12 500 Ft

Jelentkezés és információ:
Benda Judit
30/577 9015
benda.judit@ketezeregy.hu

A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben elküldöm a számlaszámot és minden további tudnivalót.
A tanfolyamot lemondani a meghírdetett időpont előtt 3 nappal lehet.

Apró malőrök a szakácskönyv körül – 1. rész

Az újrapapír 

 A szakácskönyvünk nyomdai munkái 3 hetet csúsznak, mert a nyomda nem rendelt papírt. Tudom, hogy elég hihetetlenül hangzik, mégis így van. A németek erre azt mondanák: Warum einfach wenn es auch kompliziert geht? Ami körülbelül annyit jelent: Miért csináljunk valamit egyszerűen, ha bonyolultan is lehet?
Könyvkiadónknak eddig minden könyvét újrapapírra nyomattuk, és az újrapapír a szakácskönyvnél is fontos volt számunkra. A szakácskönyvhöz 150 g-os papírra van szükség, míg a többi könyvünk 80 g-os papírra készült.

Könyvbemutató

Könyvbemutató és főzőbemutató a könyv receptjeiből  (ugyanaz a könyv, csak a címet meg kellet változtatnunk)

Helyszín: Biokultúra Egyesület központi klubja, Budapest, Attila út 93

Időpont: 2016. november 23. este 17 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A könyvbemutató alatt a könyv 30%-os kedvezménnyel rendelhető meg.

Edd magad egészségesre!

Könyvbemutató és előadás

Kedves Olvasóink, kedves Érdeklődők, kedves Vevőink! Szakácskönyvünk első könyvbemutatójának helyszíne Székesfehérvár lesz.

A bemutató időpontja: 2016. november 16. 18 óra
Helyszín: Székesfehérvár, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete, Hosszúsétatér 4.

Természetesen a szakácskönyvben szereplő finomságokkal várunk benneteket/Önöket.
A könyv a helyszínen előrendelhető 30% kedvezménnyel. (Sajnos a nyomdában egy kis malőr történt, azért december elején lesz csak kész a könyv).

Relax egészség-hétvége Benda Judittal és Farkas Dorkával

A kikapcsolódásnak sokféle módja van. A pilisi erdő nyugalma, az egészséges, bioalapanyagokból készített ételek, a közös délelőtti ételkészítések, és az esti kreatív tánc csodálatos hétvégét ígérnek.  

Tartalom átvétel