programok/hírek

Karácsonyi akció

Főzőtanfolyam Karácsonyra!

Karácsonyi akciónk keretében januári főzőtanfolyamaink árából 20% kedvezményt adunk.

Januári tanfolyamok:

Könnyen, gyorsan, finomat! 

A mélyhűtött pizzán túl is van élet.
Hogyan lakassuk jól a családunkat a sietős hétköznapokban finom ugyanakkor egészséges ételekkel. 

Időpontok
január 17. szombat 10–13 óráig
 január 21. szerda 18–21 óráig
http://www.ketezeregy.hu/kategoria/főzőiskola/egye-magát-egészségesre

Kenyérsütés–suli

A kenyérsütés fortélyai – kenyerek és zsömlék teljes őrlésű lisztből

Időpontok
január 8. csütörtök 9–17 óráig
 január 31. szombat 9–17 óráig
http://ketezeregy.hu/főzőiskola/kenyérsütés-suli 

Jelentkezés és Információ
Benda Judit: 30/577 90 15

Ünnepi finomságok

Ünnepi finomságok

Ha eljön az ünnep, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az egészséges táplálkozásról, és visszatérni megszokott konyhánkhoz. Ezáltal az ünnepet nem jobb, hanem rosszabb minőségű ételekkel ünnepeljük meg. Szerencsére finomakat, sőt, nagyon finomakat enni alternatívan is lehet.
A tanfolyam alatt készítünk egy ünnepi menüt és persze beiglit

  • fahéjas narancs
  • tejszínes zöldségleves szerecsendió grízgaluskával
  • quiche lorraine variációk
  • mosolygombóc 
  • sós csavart kifli
  • beigli

A tanfolyam időpontja:
2014. december 11.

Kenyérsütés-suli

teljeskiőrlésű kenyér

kenyérsütés tanfolyam

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal,

a kovászkészítés rejtelmeivel,

 a kovászos és élesztős, teljes őrlésű kenyerekkel és zsemlékkel, 

a házi kenyér készítésének trükkjeivel,

és megtudhatja, miért nem kell félnie a gabonáktól...

Legújabb könyvünk: Fogyasztása ellenjavallt

fogyasztása ellenjavalltHans-Ulrich Grimm: Fogyasztása ellenjavallt

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal

Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?

Az élelmiszeripar szinte minden élelmiszerünket dúsítja vitaminokkal, ásványi sókkal, és sok egyéb, egészségesnek tartott anyaggal. Milliárdos reklámkampányokkal hitetik el velünk, hogy egészségünk záloga ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása.

Ezek az anyagok azonban időnként nem töltik be a nekik szánt funkciókat: a viszontbiztosítók és a hatóságok növekvő egészségügyi kockázatot látnak bennük.

Nyersen – minden ami nyers

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ha egészségesek vagyunk elég, ha ételeink egyharmada nyers, azonban ha betegek, akár a teljes táplálékunk is nyers ételekből kell hogy álljon.
A nyers (főző)tanfolyam során megnézzük, mit is takar a fogalom: nyers alapanyagok, nyers ételek. Nem minden nyers, amiről azt gondoljuk hogy az, ugyanakkor nem is minden hőkezelt, amit annak tartunk.
Ízletes, gyorsan elkészíthető, egyszerű, teljes értékű ételek, saláták, kásák, édességek.

A tanfolyam időpontja: 2014. október 15.

Vegán konyha

Vegán konyhaA vegán konyha, napjaink egy legdivatosabb táplálkozási irányzata. Azonban a vegán konyha nem törvényszerűen egészséges is. Éppen ellenkezőleg. Mivel a hangsúly kizárólag a vegán alapanyagokon van, számos olyan élelmiszer is bekerül a konyhába, amelyek igencsak megkérdőjelezhetőek. Ezen kívül, mivel kihagyjuk az állati eredetű élelmszereket, figyelnünk kell az ételek összeállításánál arra, hogy a szervezet ne szenvedjen semmilyen tápanyagban hiányt.

A főzőtanfolyam a teljes értékű vegán konyha alapjaival ismertet meg, készítünk nyers és főtt ételeket, salátákat és édességeket is. Finom, egyszerű és gyors fogások a mindennapokban.

A tanfolyam időpontja:
2014. november 26.

Allergia-konyha

 

Szénanátha, ekcéma, tejallergia – a táplálkozás segítségével valamennyi allergia tünetmentessé tehető. 

Az átállást a diétára megkönnyíti a főzőtanfolyam, amelyen átvesszük a teljes értékű konyha alapjait: egyszerű fogásokat és trükköket, amelyek segítségével megszokott ételeink teljes értékűvé válnak, ráadásul beilleszthetők a mindennapok allergia-konyhájába.

Időpont:
2014. november 4. 

Egészségnap a Harkányi Gyógyfürdőben

Egészségnapot rendeznek a Harkányi Gyógyfürdőben szeptember 12–13-án, ahol 12.-én németül, 13.-án magyarul mondom el, hogy, hogyan tudjuk egészségesre enni magunkat.

12. Szeptember 2014. um 17 Uhr: 

Essen Sie sich gesund!

Gespräch mit Kostproben über die Vollwertküche und über den Nähr- und Heilwert der Nahrung.

AlterVita főzőiskola – őszi program

AlterVita főzőiskola – augusztusi program

 

Főzőtanfolyamok kezdőknek és haladóknak, kicsiknek és nagyoknak


Kenyérsütés–suli
július 30.
augusztus 10.

Főzőiskola gyerekeknek 
augusztus 4.–8.
augusztus 25.–29.

Tartalom átvétel