programok/hírek

AlterVita főzőiskola – őszi program

Bionap a Rábcakapi biokertészetben

2014 szeptember 7-én vasárnap

http://www.biokerteszet.com/images/2014_rabcakapi_bionap_meghivo.pdf

Ahol délután 15 órától

Mit egyen a gyermekünk? címmel előadást tartok,

továbbá kostolóval és az AlterVita főzőiskola látványkonyhájával várjuk az érdeklődőket.

Indiai főzőtanfolyam

Vasárnap, 22-én délelőtt 10-től körülbelűl 2 óráig india ízeivel ismerkedhetünk meg egy igazi indiai szakács, Tinu segítségével. 

A tanfolyam a Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky ucca 9. alatt lesz, a tankonyhánkban.

Ára 2500–3000 Ft a résztvevők számától függően.

Tinu már kétszer járt nálunk, isteni dolgokat készít. Azok az indiai ételek amiket eddig tanított  egyszerűek és gyorsan elkészíthetők. Itthon is sikeres voltam velük, szóval gyertek!

Egye magát egészségesre!

főzőtanfolyam,

ahol megtanulhatja a teljes értékű táplálkozás alapjait.

A legfontosabbat: ami egészséges is lehet finom! Az egészséges táplálkozás nem egyenértékű a puritanizmussal.  

Könnyen elkészíthető ételek a hétköznapokra és ünnepnapokra.

A főzőtanfolyamot két formában hirdetem meg:

Az egyik négyszer egy hétvégi nap, a másik nyolcszor három óra délelőttönként. 

4 alkalomból álló főzőtanfolyam

  négy egymást követő vasárnapon

időpontok:

november 9., 16., 23., 30.

reggel 9 – délután 3 óráig

 

8 alkalomból álló főzőtanfolyam,

többnyire egymást követő kedd délelőttönként, 

reggel 9-től déli 12 óráig

Első alkalom: szeptember 30. 

Kenyérsütés-suli

kenyérsütés tanfolyam

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal,

a kovászkészítés rejtelmeivel,

 a kovászos és élesztős, teljes őrlésű kenyerekkel és zsemlékkel, 

a házi kenyér készítésének trükkjeivel,

és megtudhatja, miért nem kell félnie a gabonáktól...

Nyersen – minden ami nyers

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ha egészségesek vagyunk elég, ha ételeink egyharmada nyers, azonban ha betegek, akár a teljes táplálékunk is nyers ételekből kell hogy álljon.
A nyers (főző)tanfolyam során megnézzük, mit is takar a fogalom: nyers alapanyagok, nyers ételek. Nem minden nyers, amiről azt gondoljuk hogy az, ugyanakkor nem is minden hőkezelt, amit annak tartunk.
Ízletes, gyorsan elkészíthető, egyszerű, teljes értékű ételek, saláták, kásák, édességek.

A tanfolyam időpontja: 2014. október 15.

Vegán konyha

A vegán konyha, napjaink egy legdivatosabb táplálkozási irányzata. Azonban a vegán konyha nem törvényszerűen egészséges is. Éppen ellenkezőleg. Mivel a hangsúly kizárólag a vegán alapanyagokon van, számos olyan élelmiszer is bekerül a konyhába, amelyek igencsak megkérdőjelezhetőek. Ezen kívül, mivel kihagyjuk az állati eredetű élelmszereket, figyelnünk kell az ételek összeállításánál arra, hogy a szervezet ne szenvedjen semmilyen tápanyagban hiányt.

A főzőtanfolyam a teljes értékű vegán konyha alapjaival ismertet meg, készítünk nyers és főtt ételeket, salátákat és édességeket is. Finom, egyszerű és gyors fogások a mindennapokban.

A tanfolyam időpontja:
2014. november 26.

Ünnepi finomságok

Ha eljön az ünnep, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az egészséges táplálkozásról, és visszatérni megszokott konyhánkhoz. Ezáltal az ünnepet nem jobb, hanem rosszabb minőségű ételekkel ünnepeljük meg. Szerencsére finomakat, sőt, nagyon finomakat enni alternatívan is lehet.
A tanfolyam alatt készítünk egy ünnepi menüt, valamint jónéhány édes és sós finomságot.

A tanfolyam időpontja:
2014. december 10.

Allergia-konyha

 

Szénanátha, ekcéma, tejallergia – a táplálkozás segítségével valamennyi allergia tünetmentessé tehető. 

Az átállást a diétára megkönnyíti a főzőtanfolyam, amelyen átvesszük a teljes értékű konyha alapjait: egyszerű fogásokat és trükköket, amelyek segítségével megszokott ételeink teljes értékűvé válnak, ráadásul beilleszthetők a mindennapok allergia-konyhájába.

Időpont:
2014. november 4. 

Egészségnap a Harkányi Gyógyfürdőben

Egészségnapot rendeznek a Harkányi Gyógyfürdőben szeptember 12–13-án, ahol 12.-én németül, 13.-án magyarul mondom el, hogy, hogyan tudjuk egészségesre enni magunkat.

12. Szeptember 2014. um 17 Uhr: 

Essen Sie sich gesund!

Gespräch mit Kostproben über die Vollwertküche und über den Nähr- und Heilwert der Nahrung.

Tartalom átvétel