programok/hírek

AlterVita főzőiskola – aktuális programok

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok: 

2016. augusztus 6.

reggel 9 órától délután 5 óráig 

Főzőtábor gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek

Készítünk pizzát, kalácsot, és mindenféle más finomságot, édes és sós dolgokat. A lisztet megőröljük, a tésztát megdagasztjuk, majd megsütjük és végül megesszük. Délelőtt főzünk, délután játszunk.

időpontok:

2016. július 18.–22
és 
augusztus 8. – 12.

reggel 9-től délután 5 óráig

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, 

és a házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

Paleo, Update, vércsoport diéta – divat, üzlet vagy tudomány?

Előadás és beszélgetés napjaink divat-diétáiról

november 11-én délután 5 órakor

az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és  Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel termében (1012 Budapest, Attila út 93.)

Nyersen – minden ami nyers

Nyerskonyha a mindennapokra. Egyszerű és finom. Saláták, édességek, frisi. A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.
 

Mindig csodáltam a nyersblogokon megjelenő ételkölteményeket, azonban rá kellett jönnöm, hogy ezek megfelelő mennyiségű időt igényelnek. Megpróbáltam hát valamivel egyszerűbben megközelíteni a  nyerskonyhát. A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2016. július 28.

reggel 9-től délután 13 óráig

 

Vegán konyha

Vegán konyhaA vegán konyha, napjaink egy legdivatosabb táplálkozási irányzata. 

A főzőtanfolyam a teljes értékű vegán konyha alapjaival ismertet meg, készítünk nyers és főtt ételeket, salátákat és édességeket is. Finom, egyszerű és gyors fogások a mindennapokban.

A tanfolyam időpontja:
2016. július 14.

Születés hete – Piliscsaba, 2015

Születés heti programok Piliscsabán

Mit egyen a baba és mit egyen a mama? 

A gyermek érkezése alapjaiban rengeti meg eddigi életünket. Számos dolog, amelyre eddig nem ügyeltünk hirtelen nagy jelentőséget kap. A táplálkozás laza élvezete hirtelen halálosan komollyá válik: mit is adjunk gyermekünknek az anyatej mellett és után, és mit együnk mi annak érdekében hogy csemeténk jókedvű, egészséges kisgyerekké fejlődjön? Az előadás során megpróbáljuk a táplálkozási elméleteket objektíven megítélni, és olyan járható utat találni, amelyben a baba is és a mama is jól érzi magát.

Időpont: 2015 május 12. 17 óra

Gyermekre várva – a táplálkozás szerepe a családtervezés idején

Az ókori görögök úgy gondolták, hogy táplálkozásunk testünkre és lelkünkre egyaránt hatással van. Ma már tudjuk, hogy a szülők életmódja és táplálkozása a magzat fogantatása előtt is hatással van a születendő gyermek egészségére. Mi több, a termékenységet éppúgy befolyásolja a táplálék, mint a gyermek egészségét.

Időpont: 2015 május 14. 18 óra

Helyszín: AlterVita főzőiskola, Piliscsaba, Bajcsy- Zsilinszky u. 9.

Egye magát egészségesre!

Kóstolóval egybekötött beszélgetés a teljes értékű konyháról, a táplálék tápláló és gyógyító értékéről.

Időpont: május 13-án este 18 órától

Helyszín: Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4., Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete

Divatos diéták – Paleo, Update, vércsoportdiéta, vagy egyik sem?

Az utóbbi évtizedekben számos diéta bukkant fel, amelyek jó egészséget, megelőzést, gyógyíthatatlannak tartott betegségek gyógyulását, hosszú életet hirdetnek. Azonban többnyire egymásnak teljesen ellentmondásos dolgokat állítanak és ajánlanak: együnk húst, mégse együnk, együnk gabonát, mégse együnk, igyunk tejet, mégse igyunk – a sort hosszan lehetne folytatni.

Tartalom átvétel