programok/hírek

Táplálkozás és egészség kérdőív

A táplálkozási szokások hatása az egészségünkre

Üdvözlöm!

Benda Judit vagyok, a Pécsi Tudományegyetem, Táplálkozástudományi Mesterképzésének hallgatója. Diplomamunkám témája a különböző táplálkozási szokások (vegetáriánus, vegán, bio, stb.) egészségünkre gyakorolt hatásának vizsgálata. 

A vizsgálatot követéses vizsgálat, azaz ugyanezeket a kérdéseket 5 év múlva újra szeretném feltenni Önnek. Amennyiben beleegyezik abba, hogy 5 év múlva ismét megkeressem, úgy adja meg az alábbi linkre kattintva (http://www.ketezeregy.hu/contact) az e-mail címét a kérdőív kategóriát megjelölve. A kérdőívet és az e-mail címet nem lehet összekötni, és mindkettőt bizalmasan kezelem. 

Amennyiben nem szeretné megadni az e-mail címét, a kérdőívet akkor is ki tudja tölteni. Ebben az esetben semmilyen személyes adatát nem kell megadnia.

 Az online kérdőív elérhetősége: http://www.ketezeregy.hu/limesurvey/376524

Ha a link nem akar kinyílni, kérem próbálja meg egy másik böngészővel. 

Köszönöm, hogy részt vesz a vizsgálatban!

Köszönetképpen a résztvevők (amennyiben megadják az e-mail címüket) az AlterVita főzőiskola tanfolyamain 15% kedvezménnyel vehetnek részt az elkövetkező egy évben:)

Nyers-konyha

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ha egészségesek vagyunk elég, ha ételeink egyharmada nyers, azonban ha megbetegedtünk, akár a teljes táplálékunk is nyers ételekből kell hogy álljon.
A nyers (főző)tanfolyam során megnézzük, mit is takar a fogalom: nyers alapanyagok, nyers ételek. Nem minden nyers, amiről azt gondoljuk hogy az, ugyanakkor nem is minden hőkezelt, amit annak tartunk.
Ízletes, gyorsan elkészíthető, egyszerű, teljes értékű ételek, saláták, kásák, édességek.

A tanfolyam időpontja: 2015. július 27.

Születés hete – Piliscsaba, 2015

Születés heti programok Piliscsabán

Mit egyen a baba és mit egyen a mama? 

A gyermek érkezése alapjaiban rengeti meg eddigi életünket. Számos dolog, amelyre eddig nem ügyeltünk hirtelen nagy jelentőséget kap. A táplálkozás laza élvezete hirtelen halálosan komollyá válik: mit is adjunk gyermekünknek az anyatej mellett és után, és mit együnk mi annak érdekében hogy csemeténk jókedvű, egészséges kisgyerekké fejlődjön? Az előadás során megpróbáljuk a táplálkozási elméleteket objektíven megítélni, és olyan járható utat találni, amelyben a baba is és a mama is jól érzi magát.

Időpont: 2015 május 12. 17 óra

Gyermekre várva – a táplálkozás szerepe a családtervezés idején

Az ókori görögök úgy gondolták, hogy táplálkozásunk testünkre és lelkünkre egyaránt hatással van. Ma már tudjuk, hogy a szülők életmódja és táplálkozása a magzat fogantatása előtt is hatással van a születendő gyermek egészségére. Mi több, a termékenységet éppúgy befolyásolja a táplálék, mint a gyermek egészségét.

Időpont: 2015 május 14. 18 óra

Helyszín: AlterVita főzőiskola, Piliscsaba, Bajcsy- Zsilinszky u. 9.

Egye magát egészségesre!

Kóstolóval egybekötött beszélgetés a teljes értékű konyháról, a táplálék tápláló és gyógyító értékéről.

Időpont: május 13-án este 18 órától

Helyszín: Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4., Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete

Divatos diéták – Paleo, Update, vércsoportdiéta, vagy egyik sem?

Az utóbbi évtizedekben számos diéta bukkant fel, amelyek jó egészséget, megelőzést, gyógyíthatatlannak tartott betegségek gyógyulását, hosszú életet hirdetnek. Azonban többnyire egymásnak teljesen ellentmondásos dolgokat állítanak és ajánlanak: együnk húst, mégse együnk, együnk gabonát, mégse együnk, igyunk tejet, mégse igyunk – a sort hosszan lehetne folytatni.

3 nap alatt 30 kilót

A diéták értelméről és értelmetlenségéről

Az óbudai Szent Margit rendelőintézetben előadást tartok február 14-én, szombaton, délelőtt 1/2 11-kor. 

http://www.obudairendelok.hu/images/stories/Cikkekhez/Egeszsegkorut_Obudan/2015/egeszsegkorut_obudan_1_esemeny_1000.jpg

Legújabb könyvünk: Fogyasztása ellenjavallt

fogyasztása ellenjavalltHans-Ulrich Grimm: Fogyasztása ellenjavallt

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal

Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?

Az élelmiszeripar szinte minden élelmiszerünket dúsítja vitaminokkal, ásványi sókkal, és sok egyéb, egészségesnek tartott anyaggal. Milliárdos reklámkampányokkal hitetik el velünk, hogy egészségünk záloga ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása.

Ezek az anyagok azonban időnként nem töltik be a nekik szánt funkciókat: a viszontbiztosítók és a hatóságok növekvő egészségügyi kockázatot látnak bennük.

Allergia-konyha

 

Szénanátha, ekcéma, tejallergia – a táplálkozás segítségével valamennyi allergia tünetmentessé tehető. 

Az átállást a diétára megkönnyíti a főzőtanfolyam, amelyen átvesszük a teljes értékű konyha alapjait: egyszerű fogásokat és trükköket, amelyek segítségével megszokott ételeink teljes értékűvé válnak, ráadásul beilleszthetők a mindennapok allergia-konyhájába.

Időpont:
2014. november 4. 

Egészségnap a Harkányi Gyógyfürdőben

Egészségnapot rendeznek a Harkányi Gyógyfürdőben szeptember 12–13-án, ahol 12.-én németül, 13.-án magyarul mondom el, hogy, hogyan tudjuk egészségesre enni magunkat.

12. Szeptember 2014. um 17 Uhr: 

Essen Sie sich gesund!

Gespräch mit Kostproben über die Vollwertküche und über den Nähr- und Heilwert der Nahrung.

AlterVita főzőiskola – őszi program

Tartalom átvétel