programok/hírek

Nyári tanfolyamok a főzőiskolában

Edd magad egészségesre!

Életmódváltó hétvége Piliscsabán

A teljes értékű táplálkozás alapjai.

Ízletes, egyszerű ételek reggelire, ebédre és vacsorára. A reformkonyhát kombináljuk  a hagyományos magyar konyhával, így a családunk, a párunk és a gyerekeink is jóízűen eszik majd meg a főztünket. 

És az egészséges alapanyagokból készített, teljes értékű ételek új dimenziókat nyitnak a konyhánkban.

Szilvásgombóc-tábor - napközis főzőtábor gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek

A főzés egy kreatív elfoglaltság, ugyanúgy mint a festés vagy fafaragás. Számtalan készséget fejleszt a kézügyességtől a térlátáson át a számolásig. De mi azért elsősorban azért főzünk, hogy a sok finomságot a végén megegyük, és ebből – ha marad – meg tudjuk kínálni a szülőket is. 

Készítünk pizzát, kalácsot, fagyit vagy akár hamburgert is, amit a gyerekek megszavaznak. És mivel a főzés és az evés igen fárasztó tevékenységek, sokat játszunk a kertben is.

Nyerskonyha tanfolyam

A nyers ételek táplálkozásunk legfontosabb részét képezik. A tanfolyamon a nyár bőségét kihasználva készítünk olyan nyers ételeket, amelyek segíteni fognak a nyers ételek beépítésében a mindennapi konyhánkba.
A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.

A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2018. július 3.

délután 17-től este 21 óráig

részvételi díj: 13 500 Ft

Jelentkezés és információ:
Benda Judit
30/577 9015
benda.judit@ketezeregy.hu

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben elküldök minden további tudnivalót. A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.
A tanfolyamot lemondani a meghírdetett időpont előtt 7 nappal lehet.

A biokert – tippek és trükkök

Karácsonyi ebéd

Karácsonykor is egészségesen? Hát persze!

A Zöldség életmódklubban 

2017 december 14-én este 17.30-tól elkészítünk egy karácsonyi menüt, és arról beszélgetünk, hogy milyen is egy egészséges karácsonyi ebéd.

Főzőtanfolyam karácsonyi ajándékként

A karácsony előtti időszak a fogyasztói társadalmakban, mint a miénk is, a fogyasztás ünnepévé vált. Az ajándékutalvány segítségével tárgyak helyett élmény-tanulás-életmódváltás az ajándék, amely egy másik minőséget jelent az ajándékok között.

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

A rövid kenyérsütő tanfolyamon megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, és a gyors házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky ucca 9.

(megközelíthető: http://www.ketezeregy.hu/elerhetoseg/hozzank)

Időpontok: 2018. június 23., 9.00–13.00 óráig

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok:

2018. július 7. 

2018. augusztus 21.

reggel 8.30-tól délután 17.00 óráig 

Tartalom átvétel