programok/hírek

Cucina italiana 2.

 

IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Ízelítő az olasz konyhából

Igazi olasz, jobban mondva szicíliai ételeket főzünk ismét

február 7-én, vasárnap, 2-től 5-ig

Szakácsunk Guido Macaluso lesz, aki néhány hónapig itt tanul, és hobbija a főzés. Guido az olasz konyha fogásait édesanyjától tanulta, aki kiváló szakács.

Kenyérsütés-suli

teljeskiőrlésű kenyér

IDŐPONTVÁLTOZÁS!

kenyérsütés tanfolyam

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal,

a kovászkészítés rejtelmeivel,

 a kovászos és élesztős, teljes őrlésű kenyerekkel és zsemlékkel, 

a házi kenyér készítésének trükkjeivel,

és megtudhatja, miért nem kell félnie a gabonáktól...

Legújabb könyvünk: Fogyasztása ellenjavallt

fogyasztása ellenjavalltHans-Ulrich Grimm: Fogyasztása ellenjavallt

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal

Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?

Az élelmiszeripar szinte minden élelmiszerünket dúsítja vitaminokkal, ásványi sókkal, és sok egyéb, egészségesnek tartott anyaggal. Milliárdos reklámkampányokkal hitetik el velünk, hogy egészségünk záloga ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása.

Ezek az anyagok azonban időnként nem töltik be a nekik szánt funkciókat: a viszontbiztosítók és a hatóságok növekvő egészségügyi kockázatot látnak bennük.

Nyersen – minden ami nyers

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ha egészségesek vagyunk elég, ha ételeink egyharmada nyers, azonban ha betegek, akár a teljes táplálékunk is nyers ételekből kell hogy álljon.
A nyers (főző)tanfolyam során megnézzük, mit is takar a fogalom: nyers alapanyagok, nyers ételek. Nem minden nyers, amiről azt gondoljuk hogy az, ugyanakkor nem is minden hőkezelt, amit annak tartunk.
Ízletes, gyorsan elkészíthető, egyszerű, teljes értékű ételek, saláták, kásák, édességek.

A tanfolyam időpontja: 2014. október 15.

Allergia-konyha

 

Szénanátha, ekcéma, tejallergia – a táplálkozás segítségével valamennyi allergia tünetmentessé tehető. 

Az átállást a diétára megkönnyíti a főzőtanfolyam, amelyen átvesszük a teljes értékű konyha alapjait: egyszerű fogásokat és trükköket, amelyek segítségével megszokott ételeink teljes értékűvé válnak, ráadásul beilleszthetők a mindennapok allergia-konyhájába.

Időpont:
2014. november 4. 

Egészségnap a Harkányi Gyógyfürdőben

Egészségnapot rendeznek a Harkányi Gyógyfürdőben szeptember 12–13-án, ahol 12.-én németül, 13.-án magyarul mondom el, hogy, hogyan tudjuk egészségesre enni magunkat.

12. Szeptember 2014. um 17 Uhr: 

Essen Sie sich gesund!

Gespräch mit Kostproben über die Vollwertküche und über den Nähr- und Heilwert der Nahrung.

AlterVita főzőiskola – őszi program

AlterVita főzőiskola – augusztusi program

 

Főzőtanfolyamok kezdőknek és haladóknak, kicsiknek és nagyoknak


Kenyérsütés–suli
július 30.
augusztus 10.

Főzőiskola gyerekeknek 
augusztus 4.–8.
augusztus 25.–29.

Mi kerül az asztalra? Táplálék vagy méreg?

Vendége voltam Magyarország egyetlen fenntarthatósági műsorának (ezzel a megjegyzéssel kaptam meg a linket). Cseppet kínos, hogy mindössze egy ilyen műsora van az országnak. Persze az is lehet, hogy csak a szerkesztők tájékozatlanságáról van szó. 

http://www.producom.hu/produkcio/musorgyartas/mi-kerul-az-asztalra-tapla...

Főzőiskola gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek 

Csütörtököként 16–17.30-ig

első alkalom: október 2.

Korosztály: 6–12 évesek

Készítünk pizzát, kalácsot, és mindenféle más nyalánkságot, édes és sós dolgokat. A lisztet mi magunk őröljük, a tésztát mi magunk dagasztjuk, és amit főzünk mi is esszük meg.

részvételi díj: 6400 Ft/ hónap

Tartalom átvétel