programok/hírek

Relax egészség-hétvége Benda Judittal és Farkas Dorkával

A kikapcsolódásnak sokféle módja van. A pilisi erdő nyugalma, az egészséges, bioalapanyagokból készített ételek, a közös délelőtti ételkészítések, és az esti kreatív tánc csodálatos hétvégét ígérnek.  

Főzőbemutató a budapesti Biobúcsúban

Főzőbemutatót tartunk a budapesti Biobúcsúban: zsemlék és kencék, valamint kenyérlángos lesz a menü. A kostoló után a receptek egy kis füzetkében hazavihetők. 

Természetesen minden bioalapanyagokból készül, teljes őrlésű lisztből.   

Helyszín: MOM kultúrközpont kertje, Csörsz u.

Időpont: 2016.09.10. szombat, 9–15 óráig

A részvétel ingyenes

Szeptember-októberi tanfolyamok

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok: 

2016. szeptember 15.

október 22.

reggel 9 órától délután 5 óráig 

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, 

és a házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

Paleo, Update, vércsoport diéta – divat, üzlet vagy tudomány?

Előadás és beszélgetés napjaink divat-diétáiról

november 11-én délután 5 órakor

az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és  Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel termében (1012 Budapest, Attila út 93.)

Nyersen – minden ami nyers

Nyerskonyha a mindennapokra. Egyszerű és finom. Saláták, édességek, frisi. A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.

Mindig csodáltam a nyersblogokon megjelenő ételkölteményeket, azonban rá kellett jönnöm, hogy ezek megfelelő mennyiségű időt igényelnek. Megpróbáltam hát valamivel egyszerűbben megközelíteni a  nyerskonyhát. A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2016. szeptember 20.

reggel 9-től délután 13 óráig

október 7. délután 17 órától este 21 óráig

részvételi díj: 12 500 Ft

Jelentkezés és információ:
Benda Judit
30/577 9015
benda.judit@ketezeregy.hu

A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben elküldöm a számlaszámot és minden további tudnivalót.
A tanfolyamot lemondani a meghírdetett időpont előtt 3 nappal lehet.

Vegán konyha

Vegán konyhaA vegán konyha, napjaink egy legdivatosabb táplálkozási irányzata. 

A főzőtanfolyam a teljes értékű vegán konyha alapjaival ismertet meg, készítünk nyers és főtt ételeket, salátákat és édességeket is. Finom, egyszerű és gyors fogások a mindennapokban.

A tanfolyam időpontja:
2016. július 14.

AlterVita főzőiskola – aktuális programok

Főzőtábor gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek

Készítünk pizzát, kalácsot, és mindenféle más finomságot, édes és sós dolgokat. A lisztet megőröljük, a tésztát megdagasztjuk, majd megsütjük és végül megesszük. Délelőtt főzünk, délután játszunk.

időpontok:

2016. július 18.–22
és 
augusztus 8. – 12.

reggel 9-től délután 5 óráig

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.

Tartalom átvétel