programok/hírek

Diéták a köbön. Gluténnal vagy glutén nélkül?

A Zöldség életmódklub szeretettel vár minden érdeklődőt

március 24-én este 17.30-kor

Diéták a köbön, Gluténnal vagy glutén nélkül című beszélgetésen

majd az ezt követő ételkészítésen, ahol gluténnal és glutén nélkül is főzünk. 

Mivel a tavasz szerencsére a nyakunkon van, biovetőmegbörzével kombináljuk az estét.

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsí-Zsilinszk u. 9. 

Schäffer Erzsébet - Játsszunk szerelmet, gyereket, családot...

Schäffer Erzsébet napjaink egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Írásai, könyvei, élettapasztalatát és életszemléletét tükrözik, amelyek elgondolkodtatnak és példát is mutatnak napjaink felbolydult világában.

A ZÖLDség életmódklub első rendezvénye lesz ez a klubest, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A klubról:
Egy klub gondolata évek óta forog a fejemben. A célom, egy olyan hely kialakítása volt, ahol napjaink aktuális ökológiai, táplálkozási, és egyéb, életmódunkkal kapcsolatos kérdéseit tudjuk megbeszélni, szakembereket, előadókat tudunk meghallgatni, együtt főzünk, és nyáron együtt bográcsozunk. A klub fő vonalát a táplálkozás alkotja, amely önmagában is egy hatalmas téma, ezért a legtöbb alkalommal valamilyen ételkészítés is kapcsolódik az estéhez. Az év folyamán elsősorban arról lesz szó, hogy milyen is az egészséges táplálék, de szó lesz a különböző táplálkozási (divat)irányzatokról, a hulladék problémájáról, építészetbiológiáról, és persze a gyerekekről.

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok: 

2017. április 5.

május 22.

reggel 9 órától délután 5 óráig 

Táplálkozás és egészség – holisztikus táplálkozástudomány

Antrodent 2016 – III: Nemzetközi Antropozófus Fogorvoskongresszus

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Grandhotel

Időpont: 2016. október 13. 14 óra

Német nyelven tartok előadást a holisztikus táplálkozástudományról és kapcsolatáról az antropozófikus táplálkozáselmélettel. 

A részvétel feltételei a fogorvoskongresszus honlapján olvashatók: 

http://www.antrodentbudapest2016.hu/?page_id=73

Koleszterin a legújabb kutatások tükrében

Kóstolóval egybekötött előadás és beszélgetés táplálkozástudomány mai álláspontjáról néhány aktuális kérdésben 

2016. október 12. 17 óra

Biokultúra Egyesület Központi Klubja
Budapest, Attila út 93.

Az előadás alatt a könyveink 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

A belépés ingyenes

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, 

és a házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

Paleo, Update, vércsoport diéta – divat, üzlet vagy tudomány?

Előadás és beszélgetés napjaink divat-diétáiról

november 11-én délután 5 órakor

az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és  Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel termében (1012 Budapest, Attila út 93.)

Nyersen – minden ami nyers

Nyerskonyha a mindennapokra. Egyszerű és finom. Saláták, édességek, frisi. A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.

Mindig csodáltam a nyersblogokon megjelenő ételkölteményeket, azonban rá kellett jönnöm, hogy ezek megfelelő mennyiségű időt igényelnek. Megpróbáltam hát valamivel egyszerűbben megközelíteni a  nyerskonyhát. A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2017. január 14.

reggel 9-től délután 13 óráig

október 7. délután 17 órától este 21 óráig

részvételi díj: 12 500 Ft

Jelentkezés és információ:
Benda Judit
30/577 9015
benda.judit@ketezeregy.hu

A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben elküldöm a számlaszámot és minden további tudnivalót.
A tanfolyamot lemondani a meghírdetett időpont előtt 3 nappal lehet.

A táplálkozás jeletősége a rákmegelőzésben

A Rák világnapja alkalmából február 2-án, Csolnokon, délután 4 órától előadást tartok a táplálkozás fontosságáról daganatmegelőzésben "Ételed legyen orvosságod" címmel.
Kovács Dóra életmód-tanácsadó, a Rák ellen az emberért, a holnapért alapítvány volt munkatársa és a Csolnoki Művelődési Ház vezetője a komplex rákkezelés jellemzőiről fog beszélni.

Apró malőrök a szakácskönyv körül – 1. rész

Az újrapapír 

 A szakácskönyvünk nyomdai munkái 3 hetet csúsznak, mert a nyomda nem rendelt papírt. Tudom, hogy elég hihetetlenül hangzik, mégis így van. A németek erre azt mondanák: Warum einfach wenn es auch kompliziert geht? Ami körülbelül annyit jelent: Miért csináljunk valamit egyszerűen, ha bonyolultan is lehet?
Könyvkiadónknak eddig minden könyvét újrapapírra nyomattuk, és az újrapapír a szakácskönyvnél is fontos volt számunkra. A szakácskönyvhöz 150 g-os papírra van szükség, míg a többi könyvünk 80 g-os papírra készült.

Tartalom átvétel